SEO profilerna du ska känna till

Att SEO är av yttersta vikt när det gäller digital marknadsföring råder det väl egentligen inga frågetecken om. När man syns på sökmotorer såsom Google och Bing på sökord med intention är konverteringsgrader i regel betydligt högre. Om du vill bli vass på sökmotoroptimering finns det flertalet profiler inom SEO. I detta inlägg går vi igenom ett par av dom.

SEO profilerna
SEO profilerna du ska känna till 2022

Lär dig om seo – det är gratis!

Spola tillbaka bandet 10 år, SEO såg såklart annorlunda ut men att förstå och bli insatt var betydligt svårare än idag. 2021 finns det tusentals etablerade källor med information om vad som krävs för att synas på sökmotorer såsom Google, Bing och DuckDuckGo. Det finns såklart ett par individer som sticker ut med en otrolig räckvidd både i det organiska söket, kanaler såsom Instagram, Tiktok och Faceook. Här kommer dom!

Neil patel

Neil Patel

Neilpatel.com och Ubersuggest är två sidor som SEO-gurun Neil Patel står bakom. Genom att ge ut relevanta och bra gratis tips genom maillistor och välarbetade inlägg på neilpatel.com har Neil skapat en otroligt stor och trogen skara följare. Det han belyser är hur det idag är av otroligt stor vikt att dina inlägg, och ditt innehåll faktiskt är av värde. Det är precis såhär han själv byggt sitt SEO-imperium. Ubersuggest är hans egna SEO-verktyg som han rekommenderar återkommande i ett antal guider och inlägg för hur man skapar trafik och rätt besökare!

Neil Patels hemsida - en seo profil
Som ni ser har Neil en otrolig räckvidd på sin hemsida neilpatel.com
Brian Dean

Brian Dean

Brian Dean är grundaren av den populära SEO-bloggen Backlinko som varje år lockar miljontals besökare från sökmotorer. Hans blogg täcker allt som rör seo, innehåll, on- och offpage optimering, länkbygge och teknisk SEO. 2008 slutade han skolan och startade sitt första online företag som sålde en e-bok om näring. December 2012 lanserade han Backlinko som nu är omnämnd på större webbplatser såsom Forbes, The Huffington m.m.

Backlinko en hemsida av Brian Dean
Michael Wahlgren

Michael Wahlgren

En av dom kändaste SEO-profilerna i Sverige är Michael Wahlgren. De 15 senaste åren har Michael med passion dedikerat åt just digital marknadsföring. Pineberry är ett av de mest etablerade företagen i Sverige när det gäller sök och annonsering.

Värt att nämna är boken “Guldläge på nätet” som Michael skrev med Magnus Bråth som riktar sig mot alla som är intresserade och vill lära sig mer om just sökmotoroptimering.


Vem är bäst av alla seo profiler?

Självklart besitter både Neil, Brian och Michael gedigna och breda kunskaper gällande SEO. Enligt min mening är Neil Patel den som presterat bäst. Det finns dock tusentals personer med gedigen SEO kunskap, och vem som är bäst på riktigt det kommer man nog aldrig få veta.

iCyber AB Max Lilliehöök

Om mig

Max Lilliehöök - Med ett brinnande intresse för sökmotoroptimering!

Lämna en kommentar

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00