Så väljer du rätt seo byrå

Är du eller ditt företag ute efter en seo byrå? I Sverige finns det ett brett utbud av företag som har inriktning på att just hjälpa både privatpersoner och företag med deras sökmotoroptimering. Så hur väljer man då rätt seo byrå? Och behöver du eller ditt företag verkligen hjälp för att bli mer synbara på nätet? Det och lite till går jag igenom i detta inlägg, häng med!

så väljer du rätt seo byrå
Behöver du verkligen hjälp från en seo byrå för att synas på internet?

Behovsanalys – behöver jag extern hjälp?

Behöver verkligen alla hjälp av en seo byrå för att nå resultatet på Google eller liknande sökmotorer? Svaret är nej. Börja alltid med en behovsanalys för dig eller ditt företag och ställ er följande frågor:

  1. Hur pass hög konkurrens är det på sökorden jag/vi önskar synas på
  2. Om det är hög konkurrens är seo (sökmotoroptimering) vägen att gå?
  3. Om det är låg konkurrens krävs det verkligen hjälp från en seo byrå?
Att man med sin produkt, tjänst eller företag behöver vara synbar på nätet är av yttersta vikt 2021, syns du inte kan detta ge en starkt negativ förtroende signal till din potentiella kund. Här kan eventuellt en seo byrå vara svaret.
Max Lilliehöök

SEO-byrå: innan du tar kontakt

Om du är ansvarig för att ta kontakt och hitta en seo byrå som passar era behov, behöver du innan, enligt min mening sätta dig in och få en grundläggande kunskap inom seo. Om du inte har en baskunskap rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg om seo för nybörjare.

Anledningen till att du innan kontakt med en byrå för seo behöver en grundläggande kunskap är så att du kan ge en tydlig bild om vad ni faktiskt behöver.

Budget

Många rekryterar en seo byrå innan dom försökt nå resultat själva vilket jag anser är fel. Självklart är det så att man ska fokusera på sin affär primärt men det går med ganska enkla medel att förbättra sin hemsida. Ett vanligt misstag som man som kund lockas med av byråer är resultatbaserad seo. I teorin låter det väldigt bra – dvs du betalar bara för resultat, hur mycket du exempelvis syns på Google. Men här finns en baksida som du kan läsa mer om i inlägget om just resultatbaserad seo. Det betyder inte att det måste vara dåligt men du behöver kunna kravställa på rätt sätt för att det ska vara ekonomiskt försvarbart.

Sätt upp en budget för seo och marknadsföring som du sedan kan presentera för seo byråerna du tar kontakt med, och i relation till denna frågar du vad du kan förvänta dig resultatmässigt och under vilka tidsramar.

Gratis analys av er webbplats

Vill du ha en gratis analys av er webbplats på förbättringsområden? Maila mig namn och webbplats.

Vilken SEO byrå är bäst?

Det finns egentligen inte ett svar på vilken seo byrå som är bäst. I min tidigare kontakt med byråer är min uppfattning om att du ska utgå ifrån individen som potentiellt sätt ska hjälpa dig/er med seo. Har personen i fråga ett engagemang och genuint driv för sökmotoroptimering? Det kan man ganska snabbt avgöra. Det finns såklart några seo byråer som är mer etablerade än andra (vilket inte alltid behöver vara något positivt), här kommer dom:

Vilken seo-byrå är bäst?

Pineberry (Stockholm)

Pineberry kanske erkänt som den största och mest etablerade företaget med inriktning på seo och annonsering. Grundaren är ingen mindre än SEO-profilen Michael Wahlgren som med Magnus Bråth skrev boken “Guldläge på nätet”. Pineberry sitter på kungsgatan centralt i Stockholm.

Brath (Örnsköldsvik & Stockholm)

Brath en seo byrå som grundades av ovannämnda Magnus Bråth. Byrån Brath sitter med merparten av sin personal i dom norra delarna av Sverige – Örnsköldsvik men har också personal på plats i Stockholm.

Våning 18 (Halmstad)

Våning 18 grundades 2016 och har på senare år uppvisat goda resultat. Med stora (nöjda) kunder såsom ICA. Tar man en titt på alla bolag kan man se att dom växer stadigt.

SEO design (Göteborg)

SEO design är en etablerad seo byrå som utgår ifrån Göteborg. Även här växer man stadigt och rekommenderas varmt från flera olika håll.

Checklista för val av SEO-byrå

Min rekommendation är att följa denna checklista för val av seo byrå:

  • Är det viktigt med fysiska möten? Om så är fallet välj en seo byrå i din egen stad.
  • Lovar dom guld och gröna skogar på kort tid? Detta kan vara en indikation på att du bör se över andra alternativ.
  • I kontakt med personen som ska utföra just ert seo arbete be om referenser på andra kunder hon eller han hjälpt.
  • Efterfråga en plan/strategi i korta drag för hur dom skulle arbeta med ert SEO-projekt.
  • Be om ett kostnadsförslag för önskat resultat, kan ni dela upp arbetet? Något kanske du eller ert företag kan sköta själva.

PS. dela gärna om du tyckte att detta inlägg var bra

iCyber AB Max Lilliehöök

Om mig

Max Lilliehöök - Med ett brinnande intresse för sökmotoroptimering!

Lämna en kommentar

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00